All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Business mediation bij bedrijfsovername

Een bedrijfsovername of fusie loopt niet altijd even soepel als je zou wensen. Ontstaan er conflicten tijdens , voor of over de overname? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een deskundig mediator. Business mediation is speciaal ontwikkeld voor zakelijke conflicten. Onder begeleiding van een mediator maak je samen goede afspraken en laat je het conflict niet escaleren.

Bedrijfsovername of fusie

De overname van het ene bedrijf door een andere eigenaar of de samenvoeging van verschillende bedrijven of afdelingen tijdens een fusie brengt altijd een hoop onrust met zich mee. Ineens moeten de werknemers luisteren naar een andere baas of rekening houden met nieuwe collega's. Ook de bedrijfscultuur kan sterk veranderen als er wordt uitgebreid of als twee voorheen afzonderlijke afdelingen ineens worden samengevoegd.

Reorganisatie

Ook van tevoren kan een bedrijfsovername de nodige spanningen oproepen. Een bedrijfsovername is vaak een goed moment voor reorganisatie en als het economisch slechter gaat, betekent dit dat er misschien wel banen op het spel komen te staan. Lontjes worden korter en al sluimerende conflicten kunnen ineens escaleren.

Sneller en efficiënter dan een gerechtelijke procedure

Business mediation is een vorm van conflictbemiddeling die kan worden ingezet bij zakelijke conflicten rondom bedrijfsovername of fusie. Met business mediation los je conflicten in goed overleg op. Dat is vaak veel sneller en efficiënter dan een gerechtelijke procedure.

De mediator is een onafhankelijke derde partij, die de conflicterende partijen weer met elkaar in gesprek brengt. Tijdens een business mediation worden de belangen van de conflicterende partijen in kaart gebracht. Ook is er ruimte voor onderliggende emoties. Vervolgens wordt samen gezocht naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Meer weten over business mediation bij bedrijfsovername of fusie? Onze gecertificeerde mediators hebben ruime ervaring met een breed scala aan zakelijke conflicten. In een vrijblijvend intakegesprek kunnen we je adviseren over de vraag of business mediation ook geschikt is voor jouw conflict. Bel 0182-331060.

“Praten begint met luisteren,,