All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Veelgestelde vragen

1. Wanneer kies je voor bemiddeling?

Mediation is in vele situaties vorm van conflictbemiddeling. Bemiddeling wordt het meest toegepast bij echtscheidingen, arbeidsconflicten en andere conflicten. Ook bij familieconflicten van burenruzies kan mediation een uitkomst bieden. De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde mediation is dat beide partijen vrij deelnemen. Een mediation is eerste afspraken vrijblijvend, pas als er afspraken worden vastgelegd in een overeenkomstenovereenkomst.

2. Wat kost bemiddeling?

Het uurtarief van een mediator ligt op € 190,00 (ex BTW). De meeste mediations kunnen in 2 tot 5 sessies van anderhalve uur worden afgerond. Wil je een schatting van jouw situatie dan kan je altijd eerst bellen voor advies     0648696947.

Soms wordt mediation gedekt in een rechtsbijstandsverzekering. Mensen met een laag inkomen komen in voorstellen voor een subsidie ​​van de Raad voor Rechtsbijstand. Meer aandacht vind je bij: de kosten van mediation.

3. Waarom kiezen voor een MfN-registermediator?

Met een MfN-register bemiddelaar weet je zeker dat je kwaliteit in huis hebt. 'Mediator' is geen beschermde titel in Nederland, iedereen mag zich dus noemen. All About Mediation werkt echter alleen met MfN-registermediators. Deze titel is goed beschermd. Zo weet je dat jouw mediator aan de sterke kwaliteitseisen voldoet. Bij eisen registermediator vind je meer over de eisen die aan een registermediator worden gesteld.

4. Hoe verloopt een mediation?

Een mediation begint met het opstellen van een mediationovereenkomst. zijn de spelregels van de bemiddeling vastgelegd. Als de communicatie tussen de partijen verstoord is, zal de mediator eerst aan werken deze weer op gang te brengen. Vervolgens worden de verschillende beïnvloeding, emoties en belangen in kaart gebracht. Op basis daarvan wordt samen gezocht naar een oplossing. Omdat een mediation in eerste gedeeltelijk vrijblijvend is, is er veel voor creatieve en duurzame oplossingen. Pas als er een oplossing is voor beide partijen, is er een parallelle overeenkomst een overeenkomst getekend.

5. Wat is de rol van de bemiddelaar?

De mediator heeft verschillende genomen zoals het toegepast van een gespreksstructuur en deze is vastgelegd in de mediationovereenkomst. De mediator zorgt ervoor dat alle belangen aan het woord komen en dat alle feiten, belangen, belangen en achtergronden in kaart worden gebracht. Het erop ruimtegericht te ontwikkelen bemiddeling is een vergelijkbaar begrip, op basis waarvan het oplossingsgericht kan worden gericht. Als er een oplossing is gevonden, zorgt u ervoor dat deze wordt vastgelegd in de overeenkomstenovereenkomst.

6. Wanneer nuttig naar de rechter naar een mediator?

Als de rechter denkt dat uw zaak geschikt is voor mediation, zal hij of zij dit aangeven. Kies je voor mediation dan wordt de juridische procedure geschorst. Lukt het om met een bemiddelaar tot een te komen de zaak afgerond te krijgen met het tot stand brengen van een oplossingsovereenkomst. Lukt het niet van erkend? Dan gaat de zaak weer terug naar de rechter. Deze zal alleen doen over het gedeelte waar jullie samen niet uitgekomen zijn.

Als u denkt dat uw zaak geschikt is voor mediation, kunt u daar ook zelf informeren bij de mediationfunctionaris van de rechtbank.

7. Is mediation ook geschikt voor mijn conflict?

Mediation is geschikt bij grote verscheidenheid aan conflicten. Lees meer over mediation en conflict. Wil je eerst advies over jouw situatie, schroom dan niet om te bellen met een van onze ervaren bemiddelaars: 0648696947. Een e-mail sturen mag natuurlijk ook.

8. Wat als bemiddeling werkt niet?

Een bemiddelingsplaats op vrijwillige basis, dus als een van de partijen het vertrouwen kan de bemiddeling worden onderbroken. In de mediationovereenkomst wordt afgesproken dat de opzeggende partij dit wel persoonlijk tijdens een mediationgesprek komt vertellen.

De vraag is dan natuurlijk: hoe nu verder? Soms stappen de partijen naar de rechtbank of kiezen voor een alternatieve methode, zoals arbitrage. Het conflict laten rusten kan ook voorkomen. Vraag je wel altijd af hoeveel geld, tijd en energie het je kost als het conflict niet wordt opgelost.

9. Hoe een vrije mediation?

Een mediationovereenkomst met het opstellen van een overeenkomst. Deze kan worden gesloten als er een oplossing is gevonden die voor beide partijen bestaat.

Mocht er geen oplossing voor een alternatieve methode gevonden worden, dan kan ook gekozen worden voor een alternatieve methode, zoals arbitrage van rechtspraak. Ook kan aanvullende externe hulp worden gezocht in de vorm van een therapeut of adviseur.

10. Wat staat er in een mediationovereenkomst?

Een bemiddelingsovereenkomst bevat de volgende punten:

De bemiddelaar is neutraal en onpartijdig. Wat de mediation wordt besproken is een geheimhoudingsplicht. Duurzame oplossingen worden gevonden. Pas als er wordt bereikt, wordt er een overeenkomst getekend. Ook de vergoeding voor de mediator wordt vastgelegd.

11. Wat is een vaststellingsovereenkomst mediation?

Als de partijen tijdens de mediation tot een oplossing komen, worden deze vastgelegd in de overeenkomstenovereenkomst. De afspraken in de overeenkomsten voor beide overeenkomsten. Het tekenen van de mediationovereenkomst vormt tevens het einde van het mediationproces.

12. Wie neemt er deel aan een bemiddeling?

Het bemiddelaar en de conflicterende partijen. De conflicten vinden tussen twee partijen, maar in voorbeelden zullen er meer partijen betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld bij een familieconflict van een conflict binnen een bedrijf.

13. Is een mediation openbaar?

Nee, bemiddeling is aanwezig. Beide partijen en de mediator moeten zich aan een geheimhoudingsplicht houden. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving waarin open over mogelijke oplossingen gesproken kunnen worden.

14. Mijn baas wil een mediation, ik niet, wat nu?

Mediation werkt niet onder dwang, maar alleen als beide partijen vrije meewerken. Is dit niet het geval, dan is bemiddeling voor uw zaak niet geschikt.

15. Is mediation ook geschikt voor familieconflicten?

Bemiddeling is goed voor de passagier bij familieconflicten. Familieconflicten zijn lang en een grote variëteit aan elektronische aspecten spelen een rol. Bemiddeling is bij uitstek geschikt om alle verschillende belangen, aanvallen en emoties op een overzicht te krijgen. Het bemiddelaar totale de gespreksvoorgang en zorgt ervoor dat alle partijen aan het woord komen.

“Praten begint met luisteren,,