All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Online mediation: 100% veilig & direct beginnen

Conflictbemiddeling kan ook online, in dat geval spreek je van online mediation, een voorbeeld hiervan is Skype mediation.  Online mediation kan daarbij geheel plaats vinden via internet. Het enige verschil met normale mediation is dat alles via een video verbinding gaat. All About Mediation heeft ruime ervaring met video mediation.

Op dit moment is er veel vraag naar online mediation in verband met de Corona crisis. Dit zijn de voordelen:

  • Direct beginnen (Maar wees er snel bij i.v.m. toenemende vraag!)
  • 100% veilig
  • Eigen digitale mediation Room

Daarnaast is er uiteraard geen reistijd waardoor het ook internationaal ingezet kan worden. Meer weten over de mogelijkheden? Bel direct 0182-331060 of stuur een bericht.

Hoe werkt online mediation?

Online mediation begint vaak met een intake. Via de email of een beveiligde internetomgeving vullen de beide partijen een vragenlijst in. Aan de hand hiervan krijgt de mediator een idee van de problemen die er spelen. Vervolgens wordt er, net als bij gewone mediation, een mediationovereenkomst gesloten. Daarna kan de online mediation beginnen.

Er zijn verschillende manieren waarop online mediation wordt uitgevoerd, soms praat je met elkaar via email, chat of video-conferentieprogramma's (Skype mediation), maar steeds vaker wordt er ook gebruikt gemaakt van onze speciaal ontwikkelde mediationsoftware. In dat geval wordt er een beveiligde internetomgeving gecreëerd die alleen toegankelijk is voor de mediator en de conflicterende partijen.

Online mediation werkt in grote lijnen hetzelfde als gewone mediation: op basis van de onderliggende belangen wordt er naar een oplossing gezocht die voor beide partijen aanvaardbaar is. Ook hier is de mediator een neutrale derde partij die de mediation in goede banen leidt.

Verschil met standaard mediation

Het verschil met standaard mediation is dat het online contact soms als afstandelijker wordt ervaren. De uitdaging voor de mediator is om te zorgen dat het beeld ook de non-verbale communicatie zichtbaar maakt. Door de ruime ervaring van All About Mediation zal de kwaliteit van online mediation gelijk zijn aan de kwaliteit van normale mediation.

Online mediation bij All About Mediation

Bij All About Mediation is het mogelijk om voor online mediation te kiezen. Van online mediation wordt vaak gezegd dat het sneller is dan gewone mediation, maar dat is afhankelijk van de instelling van de deelnemers. Voor een effectieve online mediation is het noodzakelijk dat beide conflicterende partijen zich actief en constructief opstellen. De mediator speelt een belangrijke rol in het op gang brengen en houden van het gesprek met als doel tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel direct 0182-331060 of stuur een bericht.

“Praten begint met luisteren,,