All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Zakelijk uit elkaar? Exit-mediation

Er zijn verschillende redenen waarom een werkgever en werknemer kunnen besluiten om uit elkaar te gaan. In alle gevallen kan exit-mediation gunstig uitpakken. Exit-mediation is er opgericht om de arbeidsrelatie op goede voet te beëindigen.

Snel weten waar je aan toe bent

Het vertrek van een medewerker uit een organisatie gaat soms gepaard met ruzie. Exit-mediation kan lange, slepende procedures voorkomen. Maar ook als beide partijen het eens zijn over het vertrek kan exit-mediation handig zijn. Een mediator zorgt voor een soepel verloop van het overleg, en ondersteunt bij de interpretatie van de regelgeving. Hierdoor weten werkgever en werknemer snel waar ze aan toe zijn.

Wanneer kies je voor exit-mediation?

Het verbreken van een arbeidsrelatie kan op verschillende manieren:

  • Met wederzijds goedvinden
  • Opzegging door de werknemer
  • Opzegging door werkgever (na toestemming UWV Werkbedrijf)
  • Ontslag op staande voet
  • Opzegging tijdens de proeftijd (door werknemer of werkgever)
  • Bij faillissement van het bedrijf: opzegging door de curator

In al deze gevallen kan exit-mediation voordelig zijn. Ontslag kan ook via de rechtbank worden aangevraagd, zowel door de werkgever als door de werknemer. In dat geval wordt de beslissing uit handen gegeven aan de rechter en speelt mediation waarschijnlijk geen rol.

Waarom exit-mediation?
Exit-mediation heeft vele voordelen ten opzichte van een gang naar de rechter of eigenhandig optreden:

  • Een mediation kan snel starten en snel afgerond worden: 80% van alle exit-mediations worden binnen enkele weken, naar tevredenheid van beide partijen, afgerond.
  • De mediator zorgt als onpartijdige bemiddelaar voor een soepel verloop van het gesprek. Beide partijen komen aan het woord en er worden geen overhaaste beslissingen gemaakt.
  • De mediator kan ondersteunen bij de interpretatie van lastige juridische regelgeving.
  • Mediation is vrijblijvend totdat de vaststellingsovereenkomst wordt getekend. Beide partijen hebben dus een eerlijke kans om hun belangen en standpunten naar voren te brengen.

Kiezen voor exit-mediation

Besluit je als medewerker en werkgever uit elkaar te gaan en wil je dit op een goede en prettige manier regelen? Kies dan voor exit-mediation. Als beide partijen bereid zijn om niet naar de rechter te stappen, maar zelf afspraken willen maken, is de kans op slagen over het algemeen groot.

Bij ons ben je aan het goede adres. Wij hebben diverse mediators in huis die gespecialiseerd zijn in exit-mediation. Bel voor meer informatie met een ervaren mediator 0182-331060.

“Praten begint met luisteren,,