All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Wat is mediation? Wanneer kies je voor mediation?

Je hebt een conflict met je baas en daarom heb je steeds minder zin om naar je werk te gaan. Er is binnen de familie ruzie over een erfenis. Een bedrijf raakt verzeild in een hooglopend conflict met de gemeente. Je bent gescheiden, maar je het lukt niet om overeenstemming te bereiken over de zorg voor de kinderen. Allemaal situaties waarin mediation middels een mediationgesprek of een uitgebreider mediationtraject uitzicht kan bieden. Lees verder voor het antwoord op de vraag 'Wat is mediation?', of "wat betekent mediation?" en ontdek meer over conflicthantering en mediation.

Relationele en zakelijke conflicten

We maken onderscheid tussen conflicten in de relationele sfeer en zakelijke conflicten.  Conflicten in de relationele sfeer hebben vaak te maken met echtscheiding: hoe wordt gemeenschappelijk bezit – zoals een huis – verdeeld? Moet er alimentatie betaald gaan worden? Hoe wordt de zorg voor de kinderen geregeld? Maar niet altijd: ook conflicten die zich afspelen op gezins- of familieniveau komen in aanmerking voor mediation. Denk bijvoorbeeld aan conflicten over een nalatenschap, jarenlang slepende familieruzies waarin veel oud zeer meespeelt, of conflicten binnen een familiebedrijf.

Ook op zakelijk gebied kan het gebeuren dat je in een conflict verzeild raakt. We maken onderscheid tussen arbeidsconflicten, exit-mediation en business mediation. Er is sprake van een arbeidsconflict als de verhoudingen op de werkvloer verstoord zijn, bijvoorbeeld door onenigheid tussen werkgever en werknemer. Exit-mediation wordt toegepast in situaties waarin werkgever en werknemer (of twee zakenpartners) op een goede manier uit elkaar willen gaan. En van business mediation is sprake als er conflicten binnen of tussen bedrijven moeten worden opgelost.

Op de volgende pagina’s kan je meer lezen over de vragen die bij verschillende soorten conflicten een rol spelen. Hier krijg je antwoord op vragen als "wat betekent mediation, of mediation wat is dat?"  in specifieke situaties. Lees de pagina’s eens rustig door om te kijken welke situatie op jou van toepassing is, of bel geheel vrijblijvend 0182-331060

Mediation bij een relationeel conflict

  • Scheiding
  • Familie mediation

Mediation bij een zakelijk conflict

  • Arbeidsmediation
  • Exit-mediation
  • Business mediation

Het kan natuurlijk ook dat jouw conflict niet goed binnen één van deze categorieën past, bijvoorbeeld: op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een klassiek arbeidsconflict met je baas, maar omdat het een familiebedrijf is, bestaat het vermoeden dat er ook oud zeer meespeelt. Ook dan helpen we je graag verder met een mediationgesprek of een uitgebreider mediationtraject.

Wat is mediation, een mediationgesprek en een mediationtraject?

Wat is mediation? Mediation is een vorm van conflicthantering, waarbij beide partijen onder begeleiding van een mediator samen een oplossing zoeken voor een conflict. Soms gaat dit in één mediationgesprek maar vaak is een uitgebreider mediationtraject nodig met meerdere mediationgesprekken. Als je je afvraagt "mediation wa tis dat", bedenk dan dat het doel is om samen een oplossing te vinden zonder tussenkomst van een rechter.

Heb je vragen over conflicthantering en mediation in jouw specifieke situatie, bel ons dan op 0182-331060 en overleg met een ervaren mediator voor een mediation op maat.

“Praten begint met luisteren,,