All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Wat is mediation? Wanneer kies je voor mediation?

Je hebt een conflict met je baas en daarom heb je minder zin om naar je werk te gaan. Er is binnen de familie ruzie over een erfenis. Een bedrijf gericht verzeild in een hooglopend conflict met de gemeente. Je bent gescheiden, maar je het lukt niet om te bereiken over de zorg voor de kinderen. Allemaal uitzicht waarin mediation  onder een mediationgesprek of een uitgebreider mediationtraject kan bieden. Lees verder voor het antwoord op de vraag 'Wat is mediation?', of "wat betekent mediation?" en ontdek meer over conflicthantering en mediation.

Relaties en conflicten

We maken onderscheid tussen conflicten in de relationele sfeer en onderlinge conflicten. Conflicten in de relationele sfeer hebben vaak te maken met echtscheiding: hoe wordt gemeenschappelijk bezit – zoals een huis – verdeeld? Moet er alimentatie betaald worden? Hoe wordt de zorg voor de kinderen geregeld? Maar niet altijd: ook conflicten die afspelen op gezins- of familieniveau komen in voor mediation. Denk bijvoorbeeld aan conflicten over een nalatenschap, afgeleide slepende familieruzies waarin veel oud zeer meespeelt, van conflicten binnen een bedrijf.

Ook op zakelijk gebied kan het gebeuren dat in een conflict is verzeild. We maken onderscheid tussen arbeidsconflicten, exit-mediation en business mediation. Er is sprake van een arbeidsconflict als de relatie op de werkvloer, bijvoorbeeld door onenigheid werkgever en werknemer. Exit-mediation wordt toegepast in goede situaties werkgever en werknemer op een manier uit elkaar willen gaan. En van zakelijke bemiddeling is er sprake van conflicten tussen bedrijven die moeten worden opgelost.

Op de volgende pagina's kan je meer lezen over de vragen die bij verschillende soorten conflicten een rol spelen. Hier krijg je antwoord op vragen als "wat bemiddeling, of bemiddeling wat is dat?" in specifieke situaties. Lees de pagina's rustig door om te kijken welke situatie op jou van toepassing is, of bel vrijblijvend 0182-331060

Mediation bij een relationeel conflict

  • Scheiden
  • Familie bemiddeling
  • Relatie mediation

Bemiddeling bij een zakelijk conflict

  • Arbeidsbemiddeling
  • Exit-mediation
  • Zakelijke bemiddeling
  • Herstel bemiddeling

Het kan natuurlijk ook dat jouw conflict niet goed binnen één van dit verleden, bijvoorbeeld: op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een ​​​​​​klassiek met je baas, maar omdat het een familiebedrijf is, bestaat het vermoeden dat er ook oud zeer meespeelt. Ook dan helpen we je graag verder met een bemiddelingsgesprek of een uitgebreider bemiddelingstraject.

Wat is mediation, een mediationgesprek en een mediationtraject?

Wat is mediation? Mediation is een vorm van conflicthantering, waarbij beide partijen onder begeleiding van een mediator samen een oplossing zoeken voor een conflict. Soms gaat dit in één mediationgesprek maar vaak is een uitgebreider mediationtraject nodig met meerdere mediationgesprekken. Als je je afvraagt ​​"mediation wat tis dat", bedenk dan dat het doel is om samen een oplossing te vinden zonder tussenkomst van een rechter.

Heb je vragen over conflicthantering en mediation in jouw specifieke situatie, bel ons dan op
0182-331060 en overleg met een ervaren mediator voor een mediation op maat.

“Praten begint met luisteren,,