All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Is mediation geschikt voor mijn conflict?

Mediation wint aan terrein als succesvolle methode van conflictbemiddeling. Tegenwoordig worden er in Nederland vele duizenden mediations per jaar uitgevoerd. En dat terwijl  de techniek tien jaar geleden nog vrijwel onbekend was.

Mediation is vooral geschikt als oplossing voor conflicten waarin de communicatie tussen beide partijen verstoord is, daar waar pre mediation geen optie meer is. Pre mediation is mogelijk waar partijen nog enigszins normaal kunnen communiceren en eventueel al tot een oplossing kunnen komen, voordat mediation wordt ingezet. In een dergelijk conflict ontbreekt het vaak aan wederzijds vertrouwen, waardoor zaken onnodig dreigen te escaleren. Mediation kan ook goed werken als het conflict al geëscaleerd is. Bijvoorbeeld als de partijen weigeren nog langer met elkaar te praten. In dit soort gevallen kan de tussenkomst van een mediator vaak een oplossing bieden. Vaak kiest men dan uiteindelijk ook voor mediation na of in plaats van pre mediation.

Daarnaast kan mediation ook worden toegepast in situaties waarin de partijen nog wel met elkaar communiceren, maar er toch niet samen uitkomen. Bijvoorbeeld als de belangen van de partijen onverenigbaar lijken te zijn. Een onafhankelijke mediator kan helpen bij het zoeken naar een creatieve oplossing waarbij aan de belangen van beide partijen tegemoet wordt gekomen. Mediation werkt alleen als beide partijen vrijwillig meewerken aan een gesprek.

Jouw persoonlijke situatie

Vraag je je af of mediation een geschikte oplossing zou kunnen zijn voor jouw scheiding of conflict? Je bent niet de enige. Dagelijks ontvangen wij telefoontjes van mensen met deze vraag. Eén van onze ervaren mediators staat je graag te woord. Samen spreken we de situatie door: wat is er precies aan de hand? Hoe is deze situatie ontstaan? En wie zijn er allemaal bij betrokken? Op basis van zo’n gesprek wordt gezamenlijk beoordeeld of mediation een passende methode is.

Uniek?

Mensen die in scheiding liggen, of al een tijdje in een conflict verwikkeld zijn, hebben vaak het gevoel er alleen voor te staan. Ze vragen zich af of hun situatie uniek is, of niet. In een telefoongesprek kunnen wij aangeven of een bepaald dilemma vaker voorkomt, en of mediation al vaker een geschikte oplossing is gebleken in vergelijkbare situaties. Onze bellers geven regelmatig aan dat zij herkenning van hun situatie door de mediator sterk op prijs stellen.

Diverse mediation methodes

Er zijn diverse manieren waarop een mediation plaats kan hebben. De mediators die bij ons zijn aangesloten passen bijna altijd de probleemoplossende methode toe. Dit is een manier van mediaten die het beste aansluit bij scheidingen en arbeidsconflicten. 

“Praten begint met luisteren,,