Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Familie mediation

Familie mediation is een vorm van mediation die zich richt op conflicten binnen families. Deze vorm van conflictbemiddeling wordt vaak verward met familie therapie, maar is niet hetzelfde. Bij familie mediation is het doel: het oplossen van een specifiek en afgebakend conflict. Denk bijvoorbeeld aan een ruzie over een nalatenschap, of een situatie waarin oud zeer de communicatie tussen familieleden verstoort.

Wanneer kies je voor familie mediation?

Mediation is onder vele omstandigheden een geschikte vorm van conflictbemiddeling. Familie mediation richt zich specifiek op conflicten die plaatsvinden in de gezins- of familiesituatie. Ruzies tussen broers en zussen, of tussen ouders en kinderen komen bijvoorbeeld in aanmerking voor familie mediation.

De onderwerpen van conflict kunnen divers zijn:

  • Oude pijn
  • Verdeling van zorg
  • Verdeling van geld en nalatenschappen
  • Conflicten binnen het familiebedrijf
  • Langslepende familieruzies

Meerdere partijen

Conflicten binnen families zijn vaak complex. Bij andere vormen van mediation zijn meestal maar twee partijen betrokken, bij familie mediation zijn het er vaak meer. Zo gebeurt het regelmatig dat ouders en kinderen gezamenlijk aan een mediation deelnemen. Een mediation kan ook plaatsvinden tussen de broers en zussen van één gezin. Of, bijvoorbeeld in het geval van een nalatenschap, tussen ooms en tantes uit verschillende takken van de familie. Soms zullen ook partners of vennoten aanschuiven aan de mediation tafel, bijvoorbeeld als het gaat om een conflict binnen een familiebedrijf. Iedereen die belang heeft bij de oplossing van het conflict kan meedoen.

Familie mediation is geen therapie

Familie mediation wordt vaak verward met therapie, maar dat is het niet. Therapie gaat veel verder en richt zich sterk op het algemeen emotioneel welzijn van de partijen. Familie mediation daarentegen is gericht op een snelle, efficiënte oplossing van een specifiek en afgebakend conflict.

Bij familie mediation worden de belangen en standpunten van verschillende familieleden helder en efficiënt op een rijtje gezet. Vervolgens wordt gezocht naar een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Familie mediation kan wel een therapeutische werking hebben. Daarnaast wordt het net als therapie gebruikt om relaties binnen de familie te verbeteren.

Meer weten over familie mediation?

Onze gecertificeerde mediators hebben ruime ervaring met het verzorgen van diverse vormen van familie mediation. Wil je weten of familie mediation ook geschikt is voor jouw conflict? Bel dan met één van onze mediators: 0182-331060.

“Praten begint met luisteren,,