All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Mediator worden?

Ben je geïnteresseerd in menselijke relaties en conflictmanagement? En lijkt het je interessant om in conflictsituaties te bemiddelen? Dan wil jij mediator worden! 

De meeste opgeleide mediators vestigen zich in een zelfstandige praktijk. Mediation is een groeiende markt en deze methode wordt in steeds meer conflictsituaties toegepast.

Andere geïnteresseerden besluiten een opleiding mediation te volgen omdat zij zich op hun werk vaak met conflictbemiddeling bezig houden en willen daarom mediator worden om zich hier verder in willen ontwikkelen.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een neutrale, derde partij bemiddelt in een conflict tussen twee of meerdere partijen. Bij mediation wordt gebruik gemaakt van zogeheten mediationtechnieken om de verhouding tussen de partijen te herstellen.

Allereerst wordt de verstoorde communicatie weer op gang gebracht, vervolgens wordt er gezamenlijk gezocht naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Mediation is gericht op het vinden van een praktische oplossing, waarbij rekening wordt gehouden met de onderliggende belangen van beide partijen.

Mediation kan ook worden toegepast als twee partijen besluiten hun relatie te willen beëindigen. Of het nu gaat om een echtscheiding of het beëindigen van een arbeidsrelatie, met behulp van mediation ga je op goede voet uit elkaar.

Wat kan je met mediation?

De mediationmarkt in Nederland groeit. De afgelopen jaren is het aantal mediators sterk toegenomen. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden van mediation steeds bekender bij een groot publiek. Dat is niet zo gek, want mediation is niet alleen veel goedkoper dan het voeren van (een juridische) strijd, het leidt ook tot duurzamere oplossingen.

Door deze ontwikkelingen kiezen steeds meer mensen ervoor een opleiding tot mediator te volgen. Bij All About Mediation krijgen we regelmatig vragen van mensen die zelf mediator willen worden. Zij vragen zich af welke opleiding zij het beste kunnen kiezen.

Hier is natuurlijk niet één antwoord op, want iedere mediator is uniek. Welke opleiding bij je past is afhankelijk van de vorm van mediation waarin je je wilt specialiseren. Ook is het relevant om te bedenken of je je in de toekomst als zelfstandig mediator wilt gaan vestigen, of dat je mediation naast je huidige beroep wilt uitoefenen.

Mediation opleiding

Wil je na het lezen van bovenstaande een mediator worden opleiding of mediator worden vooropleiding volgen? All About Mediation werkt nauw samen met www.demediatoropleiders.nl . Deze opleiding biedt al sinds jaren een professionele mediation opleiding aan.  Deze opleiding is een door het MfN erkend opleidingsinstituut. Volg je deze opleiding dan weet je zeker dat je aan de strengste kwaliteitseisen voldoet. Dat vinden wij van All About Mediation belangrijk.

“Praten begint met luisteren,,