All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Mediation werkt

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een neutrale mediator bemiddelt tussen de conflicterende partijen. Mediation is effectief en snel, steeds meer mensen kiezen er dus voor om in geval van conflict een mediator in te schakelen.

Oplossing in eigen hand

Een mediator begeleidt de partijen bij het zoeken naar een oplossing voor hun conflict. De mediator zorgt ervoor dat verstoorde communicatie weer op gang komt en bewaakt de gespreksvoortgang. Een mediator bemoeit zich echter niet inhoudelijk met het conflict. Dat betekent dat de oplossing volledig in handen van de partijen zelf blijft. Heel anders dan in een rechtszaak waarbij de uiteindelijke beslissing uit handen wordt gegeven.

Mediation: voor wie?

Mediation kan in veel verschillende conflictsituaties worden toegepast. In Nederland kiezen veel mensen ervoor hun echtscheiding via de mediator te regelen. Ook zakelijke conflicten, arbeidsconflicten en familieconflicten worden steeds vaker eerst aan de mediator voorgelegd. Op deze website lees je meer over mediation bij verschillende soorten conflicten:

 • Scheiding
 • Familieruzie
 • Arbeidsconflict
 • Exit mediation
 • Business mediation
 • Contractbreuk
 • Bedrijfsovername
 • Conflict binnen maatschap
 • Conflict binnen familiebedrijf
 • Conflict met overheid
 • Burenruzie

De voordelen van mediation

De traditionele vorm van conflictbeslechting is een gang naar de rechtbank. Een gerechtelijke procedure kost echter veel tijd en geld. Daarnaast levert het ook nog veel stress op: beide partijen blijven strijden voor hun eigen gelijk.

Mediation werkt anders: onder begeleiding van een deskundige mediator zoeken de partijen samen naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is.

De meeste conflicten blijken in 3 tot 5 gesprekken van 1,5 uur te kunnen worden opgelost. Daarvoor betaal je alleen het uurtarief van de mediator: dat is natuurlijk goedkoper dan het inhuren van twee advocaten. Een mediation kan bovendien snel gestart en ook snel weer afgerond worden.

Deelname aan mediation is vrijwillig en vrijblijvend, pas als de partijen tot een overeenstemming komen wordt deze vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Mediation vindt bovendien plaats in een informele en vertrouwelijke omgeving, hierdoor komen partijen eerder tot creatieve en duurzame oplossingen.

Meer weten?

Bel met een ervaren mediator 0182-331060 of stuur een email naar info@allaboutmediation.nl

“Praten begint met luisteren,,