All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Mediation naast rechtspraak

Mediation is de laatste jaren steeds populairder geworden als methode van conflictbemiddeling. Eén van de redenen hiervoor is dat het vaak veel sneller en goedkoper is dan een rechtszaak. Ook de overheid heeft hier conclusies uit getrokken. Tegenwoordig is het daarom mogelijk dat de rechtbank of het gerechtshof waar jouw procedure loopt, jou de optie geeft om te kiezen voor mediation. De mediation vervangt in dat geval de volledige juridische procedure, of een deel hiervan.

Kiezen voor mediation

Als de rechtbank of het gerechtshof jouw zaak hier geschikt voor acht, stellen ze je voor de keuze: voortzetten van de rechtszaak of deze vervangen door mediation? Als je kiest voor mediation wordt de juridische procedure geschort. Vervolgens kunnen er twee dingen gebeuren. Of de partijen komen via mediation tot een oplossing. In dat geval wordt de procedure beëindigd en wordt er een vaststellingsovereenkomst getekend. Als blijkt dat de partijen toch niet tot een oplossing kunnen komen, of slechts gedeeltelijk, gaat de zaak weer terug naar de rechter. De rechter doet in dat geval slechts een uitspraak over het deel van de zaak dat nog niet is opgelost tijdens de mediation.

MfN registermediators

Vanzelfsprekend stellen de Nederlandse rechtbanken en gerechtshoven hoge kwaliteitseisen aan de mediators waarnaar ze doorverwijzen. Wij werken uitsluitend met MfN registermediators. Al onze mediators werken dus niet alleen in opdracht van particulieren, bedrijven en instanties, maar ook op doorverwijzing van de rechtspraak.

“Praten begint met luisteren,,