All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Mediator betekenis / Wat is een mediator?

Wat is de betekenis van een mediator?

Wat is een mediator: Als twee partijen met elkaar in conflict zijn, kunnen zij besluiten een onafhankelijke bemiddelaar in te schakelen. Deze vorm van conflictbemiddeling wordt mediation genoemd. De afgelopen jaren wordt er in Nederland steeds vaker een beroep gedaan op een mediator. Vanuit een neutrale positie geeft de mediator een nieuwe betekenis aan het conflict en helpt bij het vinden van een bevredigende oplossing voor alle betrokkenen. De vraag wat is een mediator kan dus prima beantwoord worden met de termen bemiddelaar en probleemoplosser.

Vrijwillig

Het inschakelen van een mediator gebeurt altijd op vrijwillige basis. De conflicterende partijen houden zelf de touwtjes in de handen en kunnen zich te allen tijde terugtrekken. Mediation is hierdoor veel minder emotioneel belastend dan bijvoorbeeld een rechtszaak, waarbij de beslissing uit handen wordt gegeven aan een rechter. De ongedwongenheid en vrijwillige basis zijn wat een mediator betekenis geeft. 

Overeenkomst

Voordat de mediation van start gaat wordt er een mediationovereenkomst opgesteld. Hierdoor krijgt de rol van de mediator een juridische betekenis. Er worden spelregels opgesteld waarbinnen de mediation plaats zal vinden, de neutraliteit van de mediator wordt vastgelegd en de mediator belooft zich te houden aan de geheimhoudingsplicht.

Kwaliteit

Bij het kiezen van een geschikte mediator voor jouw conflict zijn kwaliteit en ervaring van grote betekenis. 'Mediator' is geen beschermde titel in Nederland, maar de Mediation Federatie Nederland (MfN) houdt de kwaliteit van Nederlandse mediators in de gaten middels het uitreiken van certificaten. Omdat wij de kwaliteit van jouw mediation hoog in het vaandel hebben staan, werken wij uitsluitend met NMI-gecertificeerde mediators.

Daarnaast hechten wij grote betekenis aan ervaring. Elk jaar behandelen wij vele honderden mediations op het gebied van scheidingen, arbeidsconflicten en zakelijke conflicten. Onze mediators hebben een ruime ervaring op al deze gebieden. Daarom is een bij ons aangesloten mediator de aangewezen persoon om te bemiddelen in jouw conflict.

Het inschakelen van een mediator leidt vaak tot een uitweg uit een conflict die voor beide partijen het meest bevredigend is. Onderschat de mediator betekenis dus niet en kies vandaag nog voor kwaliteit en ervaring.

“Praten begint met luisteren,,