All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Kosten mediation

De kosten voor mediation hangen af van het aantal gesprekken dat nodig is om het conflict op te lossen. Voor particulieren rekenen we een tarief van €90,- per uur oer cliënt (exclusief 21% BTW). Uit ervaring blijkt dat 3 tot 5 gesprekken in de meeste gevallen voldoende zijn.

Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, is het mogelijk dat de kosten voor mediation (deels) worden gedekt. Voor mensen met een laag inkomen kunnen onze mediators subsidie  aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval worden bijna alle kosten van de mediation vergoed.

Neutrale ruimte

Door ons brede netwerk hebben wij door het hele land spreekruimtes die geschikt zijn voor mediation. Het is natuurlijk ook mogelijk dat onze mediator naar jou toekomt op een andere locatie. Voor een goed verloop van de mediation is het echter wel belangrijk dat de afgesproken plek neutraal is, zoals bijvoorbeeld een kantoor of een gehuurde ruimte.

Mediation te duur?

Je hebt een conflict en je zou dit graag met behulp van een mediator willen oplossen, maar je kunt de kosten niet dragen? Via de volgende wegen is het toch mogelijk een van onze mediators in te schakelen:

Raad voor Rechtsbijstand

 

 Rechtsbijstandsverzekering

Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Dan is het mogelijk dat de kosten van de mediation door een NMI-gecertificeerde mediator gedekt worden. Zoek zelf in je polis naar de precieze voorwaarden voor deze dekking.

Gereduceerd tarief

Ten slotte zijn er ook bijzondere gevallen waarin enkele van onze mediators tegen een gereduceerd tarief willen werken. Zo willen we de kosten mediation voor u in bijzondere gevallen proberen te verlagen. Denk je dat jouw situatie zo'n bijzonder geval is en kun je je, ondanks bovenstaande regelingen, geen mediatior veroorloven? Neem dan contact met ons op over de voorwaarden.

De kosten als je níet kiest voor mediation

Twijfel je nog over het inschakelen van een mediator? Vraag je dan ook eens af wat het zou kosten om niet voor mediation te kiezen. Wat kost het conflict je nu al aan tijd, energie en geld? En wat zou het kosten om het conflict op een andere manier op te lossen? Bijvoorbeeld als beide partijen een advocaat inschakelen en het op een rechtszaak laten aankomen? Wegen de kosten mediation hier tegenop?

“Praten begint met luisteren,,