All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Kosten bemiddeling

De kosten voor mediation hangen af ​​van de gesprekken die nodig zijn om het conflict op te lossen. Voor particulieren rekenen wij een tarief van € 190,- per uur (exclusief 21%). Uit ervaring blijkt dat 3 tot 5 gesprekken in de meeste gevallen voldoende zijn.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, is het mogelijk dat de kosten voor bemiddeling worden beschermd. Voor mensen met een laag inkomen kunnen onze mediators subsidieaanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval worden alle kosten van de bemiddeling vergoed.

Neutrale ruimte

Door ons brede netwerk hebben wij door het hele land spreekruimtes die geschikt zijn voor bemiddeling. Het is natuurlijk ook mogelijk dat ons bemiddelaar naar jou toekomt op een andere locatie. Voor een goed verloop van de mediation is het echter wel belangrijk dat de afgesproken plek neutraal is, zoals bijvoorbeeld een kantoor van een gehuurde ruimte.

Bemiddeling te duur?

Je zou een conflict kunnen hebben met behulp van een mediator willen niet dragen? Via de volgende wegen is het toch mogelijk een van onze bemiddelaars in te schakelen:

Raad voor Rechtsbijstand

Voor mensen met een inkomen lager dan € 35.000,- bruto per jaar per persoon kunnen wij een toevoegingen aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

 Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan is het mogelijk dat de kosten van de mediation door een NMI-gecertificeerde mediator worden beschermd. Zoek zelf in de voorwaarden voor je deze polis.

Verlaagd tarief

Tot slot zijn er ook zaken waarin enkele van onze bemiddelaars tegen een aangepast tarief willen werken. Zo willen wij de kosten voor bemiddeling voor u in bepaalde gevallen proberen te verlagen. Denk je dat jouw situatie zo'n bijzonder geval is en je, ondanks bovenstaande regelingen, geen mediatior kunt permitteren? Neem dan contact op met ons op over de voorwaarden.

De kosten als je niet kiest voor mediation

Twijfel je nog over het inschakelen van een mediator? Vraag je dan ook eens af wat het zou kosten om niet voor mediation te kiezen. Wat kost het conflict nu al aan tijd, energie en geld? Wat zijn de kosten van het conflict op een andere manier om op te lossen? Inclusief beide partijen een advocaat inschakelen en het op een laten arriveren? Wegen van de kosten van bemiddeling hier tegen?

“Praten begint met luisteren,,