All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Exit mediation bij ontslag

Als werkgever en werknemer in goed overleg hun arbeidsrelatie willen beëindigen kunnen zij kiezen voor exit mediation. Exit mediation kan nuttig zijn in alle gevallen waarbij de werknemer en werkgever uit elkaar besluiten te gaan: van ontslag tot opzegging met wederzijds goedvinden.

Wanneer kies je voor exit mediation?

  • Bij opzegging met wederzijds goedvinden
  • Bij opzegging door de werknemer
  • Bij opzegging door de werknemer of de werkgever tijdens de proeftijd
  • In geval van faillissement van het bedrijf: bij opzegging door de curator
  • Bij opzegging door werkgever (na toestemming UWV Werkbedrijf/de kantonrechter)
  • Bij ontslag op staande voet
  • Bij ontslag om andere redenen (zie mediation bij ontslag)

Wat is exit mediation?

Bij exit mediation gaan werknemer en werkgever met elkaar in gesprek om afspraken te maken over de beëindiging van de arbeidsrelatie. Het doel hierbij is om afspraken te maken die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Beide partijen kunnen zo op goede voet uit elkaar.

Onder begeleiding van een ervaren mediator loopt het gesprek vaak soepeler. Zeker als er sprake is van een conflict of verstoorde verhoudingen tussen werknemer en werkgever. Er worden geen overhaaste beslissingen gemaakt, want mediation biedt tijd voor overweging en overleg. Een mediation is in eerste instantie altijd vrijblijvend. Pas als de afspraken wederzijdse instemming hebben, wordt de vaststellingsovereenkomst getekend. Bovendien kan de mediator de partijen bijstaan in de interpretatie van de soms ingewikkelde juridische regelgeving.

Exit mediation: snel en efficiënt

Een bijkomend voordeel van exit mediation is dat het snel kan worden opgestart en ook snel weer is afgerond. Ruim 80% van de gevallen wordt positief en binnen enkele weken afgerond. Wil je een arbeidsovereenkomst beëindigen, maar wil je een slepende gerechtelijke procedure voorkomen? Kies dan voor exit mediation. Bel voor meer informatie: 0182-331060.

“Praten begint met luisteren,,