All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Mediation bij een arbeidsconflict met de leidinggevende

Uit onderzoek blijkt dat leidinggevende tot wel 30% van hun tijd aan conflicten op het werk besteden. Ben je als leidinggevende betrokken als conflict, of heb je juist een arbeidsconflict met jouw leidinggevende? Overweeg dan om een mediator in te schakelen. Mediation is een snelle en effectieve manier om de verhoudingen op de werkvloer te herstellen.

Mediation: samen op zoek naar een oplossing

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij de conflicterende partijen zelf op zoek gaan naar een oplossing onder begeleiding van een neutrale derde partij: de mediator. De eerste taak van de mediator is het herstellen van de verstoorde communicatie. Vervolgens kan er samen naar een oplossing worden gezocht die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Mediation werkt alleen als beide partijen vrijwillig meewerken. Tijdens mediation komen de verschillende standpunten en onderliggende emoties aan bod. De kunst is om hier niet in te blijven hangen, maar de aandacht te verschuiven naar de onderliggende belangen van de partijen. Een mediator beschikt over een heel scala aan gesprekstechnieken om dit te bewerkstelligen. Daarom lukt het vaak om tot duurzame afspraken te komen.

Mediation: snel en effectief

Een arbeidsconflict hoeft niet automatisch tot ontslag te leiden. Mediation blijkt een effectieve manier om dit in de meeste gevallen (80%) te voorkomen. In andere gevallen besluiten leidinggevende en werknemer toch uit elkaar te gaan. Exit mediation kan dan helpen om dit op een goede manier te regelen.

Kosten mediation

De meeste arbeidsconflicten kunnen worden opgelost in 1 tot 3 mediation gesprekken van 1,5 uur. Het uurtarief van de mediator ligt rond €150,00 per uur. In de meeste gevallen draagt de leidinggevende de kosten van de mediation. Mediation is niet gratis, maar bedenk wel dat je als leidinggevende veel geld bespaart als je daarmee een gerechtelijke procedure kan voorkomen.

“Praten begint met luisteren,,