All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Mediation bij een arbeidsconflict met de werkgever

Een conflict met je werkgever kan veel stress veroorzaken. Je besteed doorgaans veel tijd op het werk en als er een arbeidsconflict ontstaat heeft dat invloed op je functioneren. Ook thuis kan je er last van hebben. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de ziekmeldingen het gevolg is van een arbeidsconflict. Loopt het conflict uit de hand dan kan je als werknemer zelfs overspannen of burn-out raken.

Conflict op het werk

Als werknemer kan je in een conflict verzeild raken over het werk dat je uit moet voeren, of over de manier waarop je functioneert. Dat komt vaak voor bij een functiewijziging of onvrijwillige overplaatsing. Ook kan het zijn dat jij zelf ontevreden bent over de manier waarop je behandeld wordt of over de mogelijkheden om je binnen het bedrijf te ontwikkelen. Een arbeidsconflict kan ook ontstaan als er sprake is van discriminatie, intimidatie of pestgedrag op de werkvloer.

Wat te doen bij een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict hoeft geen probleem te zijn. Het is soms heel verfrissend voor de verhoudingen om je stem te laten horen. Problemen worden uitgesproken en iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Dreigt een arbeidsconflict echter te escaleren? Dan is het verstandig hulp van derden in te schakelen. Een mediator is daarvoor de aangewezen persoon.

Mediation bij arbeidsconflict

Niemand zit te wachten op escalatie van een arbeidsconflict. De werkgever niet omdat het de sfeer verziekt en de productiviteit vermindert. De werknemer niet omdat zijn of haar baan op de tocht komt te staan. Of je nu wel of niet in een ontslagprocedure terecht komt, een arbeidsconflict zal altijd veel stress veroorzaken.

Daarom kiezen steeds meer bedrijven er voor om al in een vroeg stadium van conflict een mediator in te schakelen. Onder begeleiding van een mediator lukt het vaak de verstoorde communicatie weer op te pakken. Werkgever en werknemer gaan samen in gesprek en in 80% van de gevallen lukt het om tot een oplossing te komen.

In de meeste gevallen is de werkgever bereid de kosten voor de mediation op zich te nemen. 1 tot 3 gesprekken van 1,5 uur zijn vaak voldoende om tot duurzame afspraken te komen. Bovendien wordt de arbeidsrelatie tijdens de mediationgesprekken hersteld. Hierdoor kunnen werkgever en werknemer weer op constructieve wijze met elkaar verder.

Wil je meer weten? Bel dan vandaag nog met één van onze ervaren mediators: 0182-331060.

“Praten begint met luisteren,,