Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Advies bij scheiding

Een scheiding heeft grote gevolgen. Niet alleen emotioneel, maar ook op juridisch en praktisch gebied. Overweeg je je huwelijk te laten ontbinden? Win dan eerst advies in bij de juiste deskundige.

Voor ieder advies de juiste deskundige

Er zijn vele deskundigen die je kunnen bijstaan tijdens en rondom een echtscheiding. Ook al zijn er bepaalde juridische en fiscale kaders waarbinnen een echtscheiding moet plaatsvinden, iedere persoonlijke situatie is uiteindelijk uniek. Denk daarom goed na welk advies jij het best kan gebruiken en schakel op tijd de juiste deskundige in.

Advocaat

Een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht kan je bijstaan voor en tijdens de scheiding. Daarnaast zijn advocaten goed op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom echtscheiding. Zij kunnen je hierover advies uitbrengen.

Financieel deskundige

Denk je dat de scheiding financieel complex wordt? Bijvoorbeeld omdat het huis moet worden verkocht met overwaarde? Of omdat beide partners ook zakelijk met elkaar verbonden zijn? Dan kan je ook specifiek financieel advies inwinnen, bijvoorbeeld bij een fiscalist of andere deskundige. Deze kan je ook advies geven over bijvoorbeeld pensioenverevening of een alimentatieberekening uitvoeren.

Mediator

Een mediator is eigenlijk geen adviseur, maar al onze mediators hebben ruime ervaring met scheidingszaken en zijn dus goed op de hoogte van de bijbehorende wet- en regelgeving. Onze mediators denken graag met je mee en zorgen ervoor dat tijdens de mediation aan alle praktische en juridische zaken gedacht wordt. Wanneer dat nodig is werken onze mediators samen met andere specialisten, zoals de advocaat, de makelaar of de fiscalist. Op deze manier kan de hele echtscheiding onder één dak worden geregeld.

Internet

Internet is, naast het ouderwetse telefoonboek, natuurlijk een goede ingang om bovenstaande deskundigen op het spoor te komen. Daarnaast is er op internet ook veel algemene informatie over echtscheiding te vinden. Zoals bijvoorbeeld op deze website. Wil je weten wat je allemaal te wachten staat? Kijk dan eens wat uitgebreider rond en verdiep je in de verschillende punten waar je op moet letten bij de ontbinding van een huwelijk. Wist je bijvoorbeeld al dat echtscheiding via een mediator vaak goedkoper en sneller is dan echtscheiding via een advocaat? En wist je dat scheidende ouders verplicht zijn om, naast het echtscheidingsconvenant, ook een ouderschapsplan op te stellen?

Er komt veel kijken bij een echtscheiding. Win dus op tijd advies in bij de juiste deskundige.

“Praten begint met luisteren,,