All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Rechten en plichten bij een scheiding

Als je trouwt, of een geregistreerd partnerschap aangaat, doe je dat onder bepaalde voorwaarden. De rechten en plichten die je tijdens het huwelijk hebt, komen bij een scheiding te vervallen. De huwelijksvoorwaarden (of de voorwaarden bij een geregistreerd partnerschap) spelen ook een belangrijke rol bij de echtscheiding. Op basis hiervan wordt bepaald wat je rechten en plichten zijn inzake:

  • Opvoeding
  • Pensioensverevening
  • Verdeling huis en inboedel
  • Verdeling bezit en schulden
  • Zorg- en omgangsregeling mbt kinderen

Getrouwd in gemeenschap van goederen?

Als je in de gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan zijn je rechten en plichten tijdens het huwelijk automatisch door de wet vastgelegd. Bij een echtscheiding wordt gekeken naar de wet- en regelgeving die goud tijdens het aangaan van de relatie.

Huwelijkse voorwaarden, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract?

Ben je getrouwd op huwelijkse voorwaarden, of heb je een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract? Dan is het verstandig om de documenten weer eens bij te pakken. waarin staat vastgelegd wat je rechten en plichten zijn tijdens een scheiding.

Rechten en plichten

Ga je scheiden? Weet wat je rechten en plichten zijn. De rechten en plichten die je tijdens een scheiding hebt, zijn gebaseerd op de wet- en regelgeving tien keer van het aangaan van de relatie. Daarnaast spelen de specifieke voorwaarden die bij het aangaan van de relatie zijn vastgelegd door de advocaat of notaris een rol.  

“Praten begint met luisteren,,