All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Ontvang advies en steun bij een scheiding met kinderen

Wanneer ouders gaan scheiden ontstaat er een lastige situatie voor kinderen. Het komt regelmatig voor dat ouders op een ongelukkige manier uit elkaar gaan, bijvoorbeeld door ruzies en verwijten. Dit merken kinderen erg snel en gaan zich schuldig voelen.

Maak het kinderen bij echtscheiding daarom gemakkelijk en regel alles op een vriendschappel

ijke manier met uw ex-partner. Dankzij een mediator voor scheiding met kin

deren komt u tot de ideale regeling.

centered image

Op deze pagina vindt u het volgende: 

 • Wat betekent een scheiding voor een kind?
 • Waarom hulp bij scheiding met kinderen?
 • Een scheiding uitleggen aan kinderen
 • Wat moet u bij een echtscheiding met kinderen regelen?
 • Het ouderschapsplan
 • Echtscheiding mediator
 • Locaties
 • Contactgegevens
 • Openingstijden

Wat betekent een scheiding voor een kind?

Wanneer ouders besluiten te scheiden, heeft dit veel invloed op een kind. Het leven van kinderen bij scheiding verandert drastisch en allerlei gevoelens razen door het kind. Er wordt van de kinderen verwacht dat ze heen en weer reizen tussen beiden ouders. Daarnaast verhuist vaak één van de ouders naar een andere stad waardoor de kinderen bij scheiding ook moeten verhuizen.

De inkomsten van beiden ouders veranderen waardoor er in sommige gevallen veel meer gewerkt moet worden dan voorheen. Hierdoor krijgen kinderen minder aandacht vroeger. Daarnaast komt het voor dat de ouders minder te besteden hebben dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat kinderen een andere levensstijl aan moeten nemen.

En wanneer een van de ouders of allebei de ouders een andere partner krijgen, is dit voor kinderen bij echtscheiding erg moeilijk te accepteren. Ze hebben namelijk het gevoel dat de andere ouder wordt vervangen.

Bovendien hebben echtscheiding kinderen last van allerlei verschillende gevoelens. Kinderen worden boos en verdrietig. En door de veranderingen komen angst en eenzaamheid veel voor.

Echtscheiding kinderen hebben ook het gevoel dat ze tussen de ouders moeten kiezen. Dit wordt ook wel loyaliteitsconflicten genoemd. Uw kind voelt zich onder druk gezet en voert een innerlijke strijd met zichzelf.

Waarom hulp bij kinderen scheiding?

Het is belangrijk dat het scheidingsproces op een respectvolle manier verloopt. Wanneer u en uw ex-partner met veel ruzies uit elkaar gaan, wordt het voor de kinderen steeds lastiger. Door hulp kind scheiding in te schakelen zorgt u ervoor dat het proces omtrent echtscheiding met kinderen op een vreedzame manier verloopt. All about medation biedt u ondersteuning en advies.

U ontvangt hulp kind scheiding door middel van een mediator die u en uw ex-partner ondersteunt tijdens het bemiddelen. Hierdoor komt u samen tot een goede regeling.

Daarnaast bieden wij ondersteuning en hulp bij scheiding uitleggen aan kind. Het is namelijk een lastige stap om uw kinderen te vertellen dat u gaat scheiden. Wij geven u graag advies en ondersteuning.

Een scheiding uitleggen aan kinderen

echtscheiding met kinderen

Wanneer u en uw ex-partner eenmaal hebben besloten om te scheiden, is de volgende stap om het uw kinderen te vertellen. Voor kinderen is het een grote klap om te horen dat de ouders gaan scheiden. Het is daarom belangrijk om het uw kinderen voorzichtig te brengen. Het is immers een lastige boodschap voor uzelf maar ook voor uw kinderen.

Een mediator onder

steunt en adviseert u bij de scheiding uitleggen aan kinderen. U ontvangt do's en don'ts zodat u de boodschap op een geschikte manier overbrengt. Onze mediators houden daarnaast in de gaten hoe het met uw kinderen gaat. Er volgen namelijk nog vele gesprekken met uw kinderen over de scheiding.


Wat moet u bij een echtscheiding met kinderen regelen?

Bij een scheiding zijn er een hoop zaken die u moet regelen. Wanneer u kinderen heeft, komen daar nog allerlei zaken bij. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Een ouderschapsplan
Heeft u een minderjarig kind? Dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Daarin beschrijft u onder andere hoe u de zorg en opvoeding verdeelt, de alimentatieregeling en hoe u communiceert.

Kinderalimentatie
Bovendien moet u samen met uw partner tot een financiële regeling komen.

Kinderbijslag
De kinderbijslag gaat naar de ouder waar het kind bij woont. Heeft u co-ouderschap? Dan wordt de kinderbijslag verdeelt.

Het ouderschapsplan

U bent verplicht om bij een scheiding een ouderschapsplan op te stellen. Dit is een schriftelijke overeenkomst

ouderschapsplan

 tussen ouders die gaan scheiden. Om het verzoek tot scheiding in te kunnen dienen heeft u een ouderschapsplan nodig. Het doel van dit ouderschapsplan is om scheidings- en omgangsproblematiek te verminderen. Een ouderschapsplan zorgt ervoor dat er duidelijkheid is voor alle partijen.

Het ouderschapsplan is een overeenkomst tussen afspraken en een beschrijving van verantwoordelijkheden als ouders. U beschrijft namelijk op welke manier u uw kind betrekt bij het opstellen van het ouderschapsplan. De volgende onderwerpen komen minimaal daarin aan bod.

 
 • de wijze waarop het gezag wordt uitgeoefend
 • de omgangsregeling in de vorm van de zorg- en opvoedingsrelatie
 • de manier waarop informatie wordt gedeeld en hoe overleg wordt gepleegd
 • de kosten van verzorging en opvoeding

Een ouderschapsplan is verplicht bij een aantal vormen van scheiding. Wij h

ebben ze voor u op een rijtje gezet

 • bij een echtscheiding
 • beëindiging van geregistreerd partnerschap
 • scheiding van tafel en bed
 • wanneer u samenwoont en gezamenlijk gezag over uw kinderen uitoefent

Echtscheiding mediator

Het is mogelijk om bij een scheiding een advocaat te nemen. Dit kost u echter veel geld en tijd. Een rechter kijkt namelijk naar wat er in de wet over staat geschreven. Dit betekend dat slechts 1 partij voordeel zal hebben van de situatie. Een mediator zorgt ervoor dat jullie samen tot een oplossing komen waar beide partijen tevreden mee zullen zijn. Dit betekend dat jullie zelf tot een regeling zullen komen en wordt er niet over jullie bepaald. Komt u er met uw voormalige echtgenote niet uit? En lopen de emoties hoog op? Strand iedere poging keer op keer? Een echtscheiding mediatior zorgt ervoor dat u samen met uw voormalige partner tot afspraken komt. Neem het lot zelf in handen.

Wat doet een scheiding kinderen mediator?

Wanneer u er met uw voormalige echtgenote er niet uitkomt biedt een mediator uitkomst. Een mediator is een onafhankelijke partij die het onderhandelingsproces bevordert. Een mediator die u helpt bij de scheiding met kind heeft een aantal taken om dit te verwezenlijken. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

 

 1. Gespreksstructuur aanbrengen
  Er wordt niet voor niks gezegd dat communicatie de sleutel naar succes is. In veel gevallen is het echter erg lastig om te communiceren. De mediator zorgt er voor dat de communicatie op gang blijft.
   
 2. Het bewaken van de voortgang en de procedure
  De mediator zorgt ervoor dat er voortgang blijft bestaan en dat de procedure aan de mediationovereenkomst voldoet. Zo komt u snel en efficiënt tot een oplossing.
   
 3. Alle partijen komen aan het woord
  Niet iedereen heeft altijd zijn zegje klaar staan. Maar dankzij een mediator komt iedereen aan het woord. De spreektijd wordt eerlijk verdeeld zodat beide partijen aan het woord komen.
   
 4. Relevante informatie wordt boven water gehaald
  De standpunten, belangen, achtergronden en feiten van beide partijen worden in kaart gebracht. Zo wordt duidelijk wat het probleem precies is en hoe het opgelost kan worden.
   
 5. Wederzijds begrip
  Het is van belang om elkaar te begrijpen om tot een goede oplossing te komen. De mediator zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt zodat het wederzijdse begrip groeit.
   
 6. Oplossingsgericht te werk gaan
  Het is uiteindelijk de bedoeling om tot een oplossing te komen waar beiden partijen zich in vinden en waarin de belangen van de partijen tegemoet komen.
   
 7. Vaststellingsovereenkomst samenstellen
  Om de afspraken te laten gelden is het belangrijk om ze zwart op wit op te stellen. Daar is het vaststellingsovereenkomst voor. In het overeenkomst komen naast de afspraken de eventuele vervolgstappen te staan.


Locaties

All about medation heeft vestigingen in iedere provincie. Zo is er altijd een locatie bij u in de buurt. Wilt u graag weten waar we zitten. Klik dan op uw provincie voor de specifieke locaties.

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-Brabant
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-Holland

Contactgegevens

echtscheiding mediation

Heeft u behoefte aan mediation bij scheiding met kind?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn te bereiken op


Tel. 0182 - 331060
E-mail. info@allaboutmedation.nl

Openingstijden

Wij zijn bereikbaar op de volgende dagen en tijdstippen.
Maandag van 9:00 tot 17:00
Dinsdag van 9:00 tot 17:00
Woensdag van 9:00 tot 17:00
Donderdag van 9:00 tot 17:00
Vrijdag van 9:00 tot 17:00

Bent u tijdens de kantoortijden niet beschikbaar? Maak dan een 's avonds een afspraak of in het weekend.

“Praten begint met luisteren,,