All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Volg een cursus mediation

Steeds meer mensen kiezen voor mediation als oplossing voor hun conflict. Daarom is er ook steeds meer vraag naar mediators. Lijkt het je wat om zelf aan de slag te gaan als mediator? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om een cursus mediation te volgen.

Profiel van een mediator

Een goede mediator schept er plezier in om mensen te begeleiden bij het oplossen van hun conflict. Een mediator kan goed luisteren en weet een strakke regie over het gesprek te bewaren. Daarnaast is het belangrijk dat een mediator zich professioneel en onpartijdig weet op te stellen. De rol van de mediator is slechts die van begeleider: de partijen zullen het conflict zelf op moeten lossen.

Groeimarkt

Mediation is niet alleen een mooi en nuttig beroep, er is tegenwoordig ook een groeiende vraag naar mediators. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om mediator te worden. Wil jij ook mediator worden? Dan is het verstandig om een cursus mediation te volgen. Tenminste, als je aan de strengst mogelijke kwaliteitseisen wilt voldoen. Mediation is namelijk geen beschermd beroep, wat betekent dat iedereen zich in principe mediator mag noemen.

Welke cursus?

Om wildgroei op de markt te voorkomen is het Nederlands Mediation Instituut (NMI) opgericht. Middels een systeem van registratie en certificering scheppen zij orde in de markt. Van de duizenden in Nederland actieve mediators zijn er 4.000 bij het NMI geregistreerd. Slechts 800 zijn er ook gecertificeerd. Alleen de laatste categorie voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Op de website van het NMI staat een lijst van instituten die een cursus mediation aanbieden.

Regelmatig komt het voor dat mensen ons benaderen met de vraag welke cursus zij het beste kunnen volgen, maar wij bevelen zelf geen specifieke cursus aan.

Aansluiten

Wil je je als mediator bij All About Mediation aansluiten? Dat is mogelijk, maar wij werken alleen met door het NMI gecertificeerde mediators. Daarnaast zijn wij niet op zoek naar mensen die net een cursus mediation hebben afgerond. Om een hoge kwaliteit te garanderen werken wij alleen met ervaren mediators, die al tientallen mediations hebben afgerond. Heb je al enkele jaren ervaring en interesse in aansluiting bij onze organisatie, kijk dan eens op de pagina vacatures.

“Praten begint met luisteren,,