Laat u terugbellen
Wij staan voor u klaar
De Mediation Federatie Nederland (MfN) is de centrale organisatie in Nederland voor alles wat met mediation te maken heeft. De organisatie heeft als doel de toepassing van mediation te stimuleren. Het MfN geeft onafhankelijke informatie en voorlichting over mediation aan het grote publiek. Daarnaast bewaakt en bevordert ze de kwaliteit van de Nederlandse mediators, en fungeert ze als overlegorgaan waar de duizenden mediators die in Nederland actief zijn elkaar kunnen ontmoeten.
De Mediation Federatie Nederland is het aanspreekpunt voor mediation in Nederland. De MfN biedt niet alleen een overlegstructuur voor mediators onderling, maar verzorgt ook het contact met instellingen, bedrijven en overheden. Daarnaast verzamelt de MfN onderzoek naar mediation en maakt documentatie hierover beschikbaar voor het grote publiek. Op deze manier wil het NMI mediatior een structurele en functionele plaats binnen de samenleving geven.
Als onafhankelijk kwaliteitskoepel voor mediation in Nederland, biedt het MfN een duidelijke standaard naar de markt. De MfN heeft als doel de kwaliteit van de Nederlandse mediaton te bevorderen, dit doet ze onder andere door opleidingsmogelijkheden te stimuleren. Daarnaast bewaakt ze de kwaliteit van de Nederlandse mediaton door middel van een systeem van registratie en certificatie.
‘Mediator’ is in Nederland geen beschermde titel: iedereen mag zich dus mediator noemen. Van de duizenden mediators die in Nederland actief zijn, zijn er ruim 4.000 geregistreerd bij het MfN. Registratie betekent dat zij een korte opleiding hebben gevolgd en een theorie-examen hebben afgelegd, maar dit maakt ze nog geen gecertificeerd mediator.
Daarnaast zijn er zo’n 800 mediators die gecertificeerd mediator zijn, tegenwoordig noemen we dat
register mediator, door het MfN (Voor veel mensen nog bekend als nmi mediator). Een registermediator heeft een gedegen opleiding gevolgd, het theorie-examen gehaald, en een praktijk-examen afgelegd. Dit praktijk-examen haal je niet zomaar: het is kostbaar en vraagt een grondige voorbereiding. Dat blijkt al uit het feit dat slechts de helft van de examenkandidaten slaagt. Eenmaal gecertificeerd moet de registermediator aan strenge kwaliteitseisen blijven voldoen, zoals bijvoorbeeld het volgen van permanente educatie, om de status van register mediator te mogen behouden. Erkenning als bemiddelaar krijg je dus niet zomaar.
Net als bij de Mediation Federatie Nederland staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Daarom werken wij alleen met MfN mediators (vroeger nmi mediator), ofwel registermediator. Je kunt er dus vanuit gaan dat al onze mediators aan de strengste kwaliteitseisen voldoen.
“Praten begint met luisteren,,