All About Mediation is specialist video mediation. 100% veilig! Ontdek meer

Direct contact?

Laat u terugbellen

BEL MIJ TERUG

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Bel ons vandaag

Wij staan voor u klaar

0182-331060

Of stuur een email

En u hoort snel van ons

Mediation overheid bij conflicten

Heb je als burger of bedrijf een conflict met de overheid? Verschillende overheidsorganen zetten steeds vaker mediation in als vorm van conflicthantering. Dat leidt in de meeste gevallen tot een betere oplossing dan het aangaan van een (gerechtelijke) procedure. Mediation overheid is bovendien ook nog eens veel sneller.

Conflict met de overheid

Wordt jouw bedrijf gedupeerd door een bestemmingsplan? Of heb je als burger een verschil van mening met het UWV of de belastingdienst? Als je als burger of bedrijf in conflict komt met de overheid zijn er allerlei mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen of in beroep te gaan. Vaak raak je daarmee echter in lange procedures verzeild.

Verschillende overheidsorganen, zoals gemeentes, provincies, het rijk, de belastingdienst, het UWV en het Waterschap zetten daarom steeds vaker mediators in om conflicten op te lossen. Deze mediators zijn meestal in dienst van de overheid en hebben zich gespecialiseerd in bestuur en beleidsvorming. Maar ook een onafhankelijk mediator kan worden ingeschakeld bij een conflict met de overheid. Ga voor een duurzame oplossing door middel van mediation overheid.

Mediation: hoe werkt dat?

Onder begeleiding van een onafhankelijk bemiddelaar, de mediator, gaan de conflicterende partijen met elkaar in gesprek. De verschillende standpunten, belangen en emoties worden in kaart gebracht. Een mediation is in eerste instantie vrijblijvend en vindt plaats op vrijwillige basis. Pas als er een oplossing gevonden die voor alle partijen aanvaardbaar is wordt er een vaststellingsovereenkomst getekend.

Mediation kan een hoop geld besparen. In plaats van een slepende rechtszaak met oplopende advocaatkosten, heb je in 1 a 3 gesprekken van anderhalf uur een oplossing voor je conflict met de overheid. Een bijkomend voordeel is dat een mediation snel gestart en ook snel weer afgerond kan worden.

Door middel van mediation bereik je vaak duurzame oplossingen. De relatie tussen jouw bedrijf en de overheidsinstelling of tussen jou als burger en het overheidsorgaan wordt weer hersteld. Dat is wel zo prettig voor toekomstige interacties. Meer weten over mediation overheid? Bel 0900-5800800 (lokaal tarief) voor een gesprek met een ervaren mediator.

“Praten begint met luisteren,,